Párkapcsolati coach & mediátor

A jó párkapcsolat tanulható

Levél a szeretőhöz

Kedves Szerető!

 

Neked írok, aki párkapcsolatban, házasságban élő férfivel folytatsz viszonyt. Olyannal, akit otthon asszony és gyerek vár.

 

szerető 3

Tehát kedves Szerető! Számtalan szeretői státuszban élő nő ült már velem szemben segítő beszélgetéseken. Hallgattam őket, és próbáltunk kiutat találni. Ezeken az alkalmakon a következőket tudtam meg Rólad.

 

Te vagy az, aki mindent meg tudsz adni Neki: odafigyelést, meghallgatást, biztatást, bújós nőiességet, kacérságot, forró ölelést. Te vagy az, aki felnéz Rá. Várod őt, vacsorát főzöl, gyertyát gyújtasz, csábító alsóneműt húzol, és vársz. És vársz, és vársz és vársz.

Várod, hogy jöjjön, hogy sms-t, e-mailt írjon, hogy hívjon.

 

Az életedet egy váróteremben töltöd, míg ő éli az életét – vígan vagy épp lelkifurdalástól gyötörve -, és ingázik két nő között. És közben megkap mindent, amire vágyik. Otthon a biztonságot, a házas státuszt, a kacagó gyerekeket, Nálad az elismerést, gyengédséget, a jó szexet.

 

És Te mit kapsz?

 

Lopott perceket, órákat, esetleg ajándékokat, amelyeknek az a célja, hogy kárpótoljanak Téged azért, mert még mindig nem veled él. És természetesen kapsz sok-sok ígéretet. Hogy téged szeret igazán, hogy lesz ez még máshogy, hogy rövidesen úgyis elválik, csak a megfelelő időre vár. Például hogy felnőjenek a gyerekek. Már csak egy-két évtizedet kell várnod.

 

Múlnak a hetek, a hónapok, az évek, és Te még mindig szerető vagy. Neked nem jutnak hosszú hétvégék, közös rokonlátogatások, nyaralások, együtt töltött karácsonyesték.

 

Neked nem lesz gyereked tőle. Te vagy az, akit valamiért mégse választ igazán.

De Te még vársz. Mert mondja, mert ígéri, mert hiszel neki.

 

Ki kell, hogy ábrándítsalak.

A statisztikák szerint ha a félrelépők egy viszony megkezdésétől számított fél – egy éven belül nem lépnek ki az eredeti kapcsolatukból, nagy valószínűséggel soha nem is fognak. Mert ez a helyzet nyereséges számukra. Lehet, hogy azt állítják, hogy szenvednek, de a valóságban, a lelkük mélyén tudattalan előnyük származik a helyzetből.

 

Tőled megkap valamit, amit a házasságában nem. Sajnos ebben a helyzetben nem a te személyed a fontos számára, hanem a szerep, amit betöltesz. Hogy felnézel rá, hogy fontos neked, hogy szexuális hiányokat töltesz be. Ha nem Te, akkor majd keres mást. Ha a személyed lenne fontos neki, már rég veled lenne. Sajnálom.

 

A szeretőt tartó férfi két helyről szerzi be azt, amire szüksége van, és cserébe egyik helyen sem kell a maximumot adnia. Nem kell elköteleződnie sehol, és nem kell teljes intimitást adnia. Adnak magukból itt is, ott is egy kicsit, de igazi meghittséget, bizalmat, odaadást, elkötelezettséget sehol. Mert képtelenek rá.

 

Ne reménykedj! Nem Te fogod megváltoztatni. Terápiában, hosszú hónapok munkájával is nehéz, még akkor is, ha ő maga vágyik a változásra.

 

Hogy mit tehetsz?

Nézz szembe a realitással! Ha eltelt egy év, és még mindig máshová megy haza, akkor ez már így marad. Döntsd el, hogy akarsz-e mindig második lenni!

 

Gondold át, hogy mit tesz veled ez a helyzet!

Lerombolja az önbizalmadat, a nőiességedbe vetett hitedet (mégse Téged választott), és ez az állapot nagyon súlyos testi-lelki betegségekhez vezet. Ne gondold, hogy a szeretői státusz kellemesebb, mint egyedül, párkapcsolat nélkül élni. Minél tovább beleragadsz ebbe a helyzetbe, annál súlyosabb károkat szenved az önértékelésed, és annál nehezebb lesz innen kikerülni.

Ha szeretnél megcsalásbiztos párkapcsolatban élni, ismerd meg a boldog párok titkait a szeptemberi előadássorozatomból!

Vagy gyere el a Konfliktuskezelés a párkapcsolatban tréningre!

Ha érdekel a téma, olvass tovább! Miért nem divat ma hűségesnek lenni?

Kategória: Egyéb, párkapcsolat   Címke:

Hozzászólások

 • Béla szerint:

  “és ingázik két nő között” Negatív diszkrimináció. Ismerek nőket, akik ugyan így viselkednek.

  • DKriszti szerint:

   Én is ismerek olyat, de mivel itt egy olyan levél van amely egy nőhöz íródott, így helyes a cikkbeli megfogalmazás.

 • Anna szerint:

  Szeretői viszonyban lévők tapasztalatai miatt keresgélek a neten, de lassan már nem hiszek a szememnek, hogy a szeretőt kivétel nélkül szingli nőként képzelik el, aki ostoba és feleslegesen vár a szeretett férfira. Vajon a “komoly” párkapcsolati tanácsadó oldalakon miért nem hozzák fel azokat a példákat, ahol mindkét fél házas? Akik már valóban eljutottak a javíthatatlan házasságuk felismeréséig és pontosan ezért lettek szeretők? Miért kell a szerencsétlen feleségeket abban a hitben ringatni, hogy javítható a házasságuk?

  • Jánosi Valéria szerint:

   Kedves Anna! Igazad van, a harmadik fél, a szerető, lehet házasságban élő nő is, aki már nem reménykedik abban, hogy a házassága javítható, de nem akar válni.
   Azt kérdezed, párkapcsolati tanácsadóként miért hitegetek embereket azzal, hogy a házasságuk megjavítható. Nem gondolom azt, hogy minden házasság megjavítható. Sajnos hozzám már általában akkor érkeznek a párok, amikor nincs mit tenni, mert annyi bántás, sérelem halmozódott fel mindkét oldalon. Azt viszont feladatomnak tartom, hogy felhívjam a párok figyelmét arra, hogy ha az első jeleket észreveszik, akkor cselekedjenek, mert akkor még igenis javítható a kapcsolat. Igazából erre szeretném felhívni a figyelmet a blogbejegyzéseimmel. Mert őszintén hiszem, hogy minden kapcsolatban van nézeteltérés, de ettől még nem kell hogy felbomoljon a viszony, főleg, ha időben tesznek érte valamit. Például megtanulnak konfliktust kezelni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük