Párkapcsolati coach & mediátor

A jó párkapcsolat tanulható

Válási mediáció

Miért érdemes mediátorhoz fordulni?

Mert így felgyorsítható a válás folyamata. A bírósági eljárás akár évekig is eltarthat, míg a mediációs eljárás hossza egy-két hónap, de akár egyetlen találkozó során is születhet megállapodás.

Mert lényegesen olcsóbb mint egy hosszan elhúzódó pereskedés.

 

Hogyan zajlik a mediáció?

Általában az egyik fél megkeres engem azzal, hogy mediációt szeretne. A megkeresés történhet e-mailben vagy telefonon, majd megbeszélünk egy találkozót, ahol mindkét fél megjelenik.

Az első találkozón kitöltünk néhány formanyomtatványt, amelyben a felek megbíznak engem a közvetítés lefolytatásával. Természetesen van rá lehetőség, hogy ha előbb csak egyikük jelentkezik, akkor azt tanácsadásnak tekintve a másik fél jelentkezésekor elinduljon a mediáció.

Az első találkozás elején elmondom a mediációs ülés szabályait, amelyek biztosítják a megegyezéshez szükséges légkört, és lehetőségest adnak arra, hogy mindkét fél elmondhassa az érzéseit, gondolatait, céljait. Ezt a szabályrendszert a mediáció során mindvégig betartatom.

Fontos, hogy minden ügyben titoktartási kötelezettségem van.

Egy mediációs ülés általában 3 óra. Egyszerűbb ügyek esetén ennyi is elegendő szokott lenni a megegyezéshez. Ha több vitás kérdésben is dűlőre kell jutni, akkor szükség lehet több találkozóra is.

A mediációs eljárás megegyezéssel zárul, a megállapodást írásba foglalom, amelyet aztán a pár a keresetlevéllel együtt benyújthat a bíróságon.

 

Ki fizeti a mediációt?

Általában a mediációs díjat a felek egyenlő arányban fizetik, de természetesen előfordulhat az is, hogy az egyik fél magára vállalja a mediáció költségeit.

Árak:
Egyéni megkeresés esetén: 9000 Ft/50 perc
A közös mediációs ülés díja: 24.000 Ft/100 perc

Mivel egy válságban lévő párkapcsolatban az érzelmek gyorsan változnak, csak úgy tudom fogadni a párok előzetes bejelentkezését, hogy az első tanácsadás árának egy részét (12.000 Ft-t) előre, átutalással ki kell fizetni. Ha mégsem tudtok eljönni, mert valamelyikőtök meggondolja magát, ezt az összeget sajnos nem tudom visszafizetni.

Helyszín:
Budapest, Teréz körút 41. (Az Oktogon és a Nyugati között)

Jelentkezni a következő módokon lehet:
E-mailben: janosi.valeria@upcmail.hu
Telefonon: 30/622-6799